• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht ruilt na ruim 30 jaar kledingsponsor Adidas voor Joma

  Landry Dimata zal volgend seizoen een ander logo op zijn shirt krijgen.

  Anderlecht bergt volgend seizoen zijn truitjes van Adidas op. Na een samenwerking van 30 jaar schakelt paars-wit over naar kledingsponsor Joma. Een reden voor de verrassende keuze geeft Anderlecht niet.

  Het contract met Adidas loopt op het einde van het seizoen af en Anderlecht zet een punt achter de samenwerking. "De club wil Adidas bedanken voor de steun, die meer dan 30 jaar van kracht was", klinkt het op de clubwebsite. Een verklaring geeft Anderlecht echter niet.

   

  Joma, marktleider in Spanje inzake sportkledij- en schoenen, zal de volgende vijf seizoenen de shirts van Anderlecht leveren. Dat doet het al voor onder meer Villareal, Sampdoria, Atalanta, Toulouse en Swansea.

   

  "Dit samenwerkingsverband staat de club toe om zijn groeiplan te bekrachtigen, meer flexibiliteit in het shirtontwerp en de uitvoering ervan te verkrijgen, alsook meer betrokkenheid van de fans in het ontwerpproces van de uitrusting. Dit alles zal voor een outfit zorgen die dicht bij de fans staat", klinkt het in Brussel. Toch een lichte sneer naar Adidas?

  Tweets: