• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Niet te veel druk zetten op onze jonge ploeg"

  Hein Vanhaezebrouck en RSCA zijn goed aan het seizoen begonnen.

  Zondag staat met Club Brugge-Anderlecht de eerste topaffiche van deze jaargang op de kalender. Hein Vanhaezebrouck wil de druk op zijn spelersgroep niet nodeloos opvoeren.

  Met een perfecte 12 op 12 op het rapport kan Anderlecht zonder kopzorgen naar Brugge vertrekken. Coach Hein Vanhaezebrouck stond vanmiddag dan ook goedgemutst de pers te woord tijdens zijn traditionele perspraatje voor de wedstrijd.

   

  "De grootste twee clubs van het land staan tegenover elkaar. Ik heb er vertrouwen in dat onze jongeren zullen laten zien dat ze klaar zijn voor het grote werk."

   

  "Maar je mag niet te veel druk zetten op deze jonge groep. Anderlecht speelt met de meest vernieuwde groep in eerste klasse. Met ook nog alle jonge spelers erbij vergt het wat tijd om er een constante lijn in te krijgen."

   

  "Wij spelen met een aantal jongens die vorig seizoen niet eens in de basis stonden bij de beloften of langdurig geblesseerd waren bij die beloften. Die jonge gasten hebben in korte tijd een grote evolutie doorgemaakt."

  Zaterdag nog een open training:

  "Wie ben ik om te klagen dat we nu al een topper spelen?"

  "Met wedstrijden tegen Club Brugge, Antwerp, Genk en Standard krijgt onze ploeg 4 tests voor de kiezen. Dan zullen we al een beetje weten waar we staan", zegt Vanhaezebrouck.

   

  "Tegen Club, dat nauwelijks veranderd is tegenover vorig seizoen, zullen de spelers zich willen tonen."

   

  Met Club Brugge-Anderlecht krijgen we op speeldag 5 een eerste klassieker. Te vroeg in het seizoen? Hein Vanhaezebrouck vindt van niet.

   

  "Wie ben ik om te klagen als een club als Arsenal in de Premier League de competitie moet openen tegen Manchester City en Chelsea?"

   

  "Ik zie dat Standard, AA Gent en RC Genk zo vroeg in het seizoen geen topmatchen hebben, maar als daar de visie achter schuilt dat deze clubs beschermd worden om voluit hun kansen op Europees voetbal te kunnen verdedigen, dan sta ik daar volledig achter. Dan zeg ik zelfs chapeau!"

   

  "Club Brugge en Anderlecht zijn rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en Europa League, dus zitten wij in een andere situatie."

  Bekijk de persconferentie van Vanhaezebrouck: