• home
 • video
 • pas verschenen

  Stoffel Vandoorne na catastrofale dag: "Heel frustrerend"

  Stoffel Vandoorne bleef gefrustreerd achter in Spa.

  Het was een dag om snel te vergeten voor Stoffel Vandoorne vandaag. Onze landgenoot kreeg tijdens de oefenritten af te rekenen met heel wat mechanische problemen. "Aan die problemen kan ik niets veranderen."

  Stoffel Vandoorne zette in beide oefensessies op het circuit van Spa-Francorchamps de 20e en traagste tijd neer. "Het is een heel moeilijke dag geweest. Door de vele problemen hebben we geen normaal programma kunnen afwerken", zegt hij aan Sammy Neyrinck.

   

  Het gezicht van Vandoorne sprak boekdelen. "Het is heel frustrerend dat er de hele tijd problemen opduiken en dat die problemen blijven komen. Ik ben altijd positief geweest, maar nu begint het veel te worden. De laatste races zijn heel moeilijk geweest."

   

  Moet Vandoorne niet met zijn vuist op tafel slaan? "Wat zou dat veranderen aan de situatie? Ik heb binnen het team genoeg aangegeven wat ik wil, maar aan de problemen kan ik niets veranderen. Dit is geen ideale voorbereiding."

   

  Morgen moet Vandoorne de kwalificaties afwerken. "Onze enige kans is regen. We zijn niet competitief genoeg als team. De enige manier om morgen in Q2 te geraken is de regen. Anders wordt het heel moeilijk."

  Vandoorne: "Altijd positief geweest, maar nu begint het veel te worden"