• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer raak voor Peter Genyn op EK: "Hopelijk blijft dit duren"

  Genyn veroverde zijn tweede medaille op de 200 meter.

  Op het EK para-atletiek in Berlijn heeft Peter Genyn zijn tweede gouden medaille behaald. Na zijn zege op de 100 meter in de T51 was de rolstoelatleet ook de sterkste op de 200 meter. "Ik had het toch niet verwacht."

  De finale van de 200 meter was spannend. De Fin Toni Piispanen dwong Genyn tot het uiterste. "Het was van start tot finish heel close. Ik denk dat ik de hele race een half wiel voorsprong heb kunnen behouden."

   

  Zijn gouden medaille op de 200 meter is zijn 10e titel op een rij op een groot kampioenschap. "Beter dan dit kan gewoon niet. Mijn laatste jaren zijn echt schitterend geweest. Ik kan enkel hopen dat dit blijft duren."

   

  Eind juli liep Genyn een heupblessure op, een maand voor het EK ging hij onder het mes. Het was dan ook logisch dat hij zijn ambities bijstelde. "Na de 100m was de hoop wel gegroeid, maar ik had het toch niet verwacht. We hebben verschillende piektrainingen gemist. Ik ben blij dat het toch gelukt is."

  Podium op de 200 meter

  1. Peter Genyn in 42"26
  2. Toni Piispanen (Fin) - 42"49
  3. Stephen Osborne (GBr) - 47"35