• home
 • video
 • pas verschenen

  Olivier Deschacht zet carrière voort bij Sporting Lokeren

  Het was de voorbije maanden stil rond Deschacht, maar Lokeren zou de verdediger toch in eerste klasse houden.

  Normaal gezien duikt Olivier Deschacht weldra terug op in de Jupiler Pro League. De 37-jarige verdediger kreeg geen nieuw contract meer bij Anderlecht en sindsdien was het maar stil rond hem. Nu blijkt dat Deschacht aan het onderhandelen is met Lokeren.

  Deschacht zelf wil zijn carrière op het hoogste niveau in schoonheid afsluiten. De voorbije zomer onderhield de verdediger alvast zijn conditie bij eersteprovincialer Lochristi, in de hoop de aandacht van andere eersteklassers te trekken.

   

  Die aandacht vond hij bij Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht. Die bevestigde aan Sporza dat Deschacht morgen zijn medische testen aflegt. Er ligt in Lokeren een contract tot het einde van het seizoen klaar voor de ervaren verdediger.

  "Olivier moet rust brengen in de ploeg"

  "Olivier is iemand met ervaring", licht Lambrecht de keuze voor Deschacht toe. "Zo iemand hebben we nu nodig, want we zijn slecht gestart aan de competitie. Zijn komst moet wat rust brengen in de ploeg."

   

  Vandaag zijn Lokeren en Deschacht tot een overeenkomst gekomen, lichtte Lambrecht nog toe. "We verwachten dat hij binnen 1 à 2 weken inzetbaar moet zijn."


  Wanneer Deschacht morgen een contract ondertekent bij Lokeren, keert hij terug naar de club waar het in de jeugd allemaal begon voor hem.