• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Ullrich aan de betere hand: "Dankzij telefoontjes met mijn kinderen"

  "Mijn kinderen zijn mijn medicijn", zegt Ullrich aan Bild.

  Jan Ullrich werkt volop aan zijn alcohol- en drugsproblemen. Nadat de Duitser zich recent een paar keer in de problemen werkte, volgde een ontwenningskuur in Frankfurt. Aan het Duitse dagblad Bild zegt Ullrich dat hij progressie boekt.

  "Het gaat veel beter met mij, omdat ik nu het recht heb om mijn kinderen
  elke dag te bellen", stelt de Duitse ex-renner aan Bild. "Mijn kinderen zijn
  mijn medicijn."

  Volgens Ullrich zelf zijn de stoppen bij hem beginnen doorslaan toen hij zijn kinderen begin dit jaar een tijdlang niet mocht zien of spreken van zijn ex-vrouw Sara. 

  "Ik ontplofte toen. Ik heb enkele televisietoestellen vernield, en ik heb de boksbal uit het plafond gerukt. Om te kalmeren nam ik cocaïne en amfetamines. Maar dat
  heb ik nu niet meer nodig. Als ik de kinderen heb, heb ik geen drugs nodig."


  Ullrich kreeg in deze woelige tijden een bezoekje van niemand minder dan oude rivaal Lance Armstrong. "Na mijn therapie hier zal ik bij hem langsgaan in Colorado. Hij heeft me een kliniek voorgesteld waar ik mijn herstel zou kunnen voltooien."