• home
 • video
 • pas verschenen

  "Stoffel Vandoorne heeft de perceptie zeker tegen"

  Stoffel Vandoorne beleefde een rotdag vrijdag in Spa-Francorchamps.

  Stoffel Vandoorne maakte door pech geen beste beurt in de oefenritten in Spa, net nu hij in de weegschaal werd gelegd met Lando Norris, de jonge Brit die op zijn zitje bij McLaren aast. "Hij zou beter weggaan bij McLaren", zegt F1-watcher Gert Vermersch. 

  "Alle problemen komen blijkbaar bij Vandoorne terecht"

  "Vandoorne heeft in de eerste vrije training, de krachtmeting met Lando Norris, geen enkele run kunnen afwerken door mechanische problemen", doet Gert Vermersch het verhaal van gisteren.

   

  "Dan is het eigenlijk nog een half wonder dat hij bijna dezelfde tijd als Norris kon neerzetten. Zoals verwacht had Norris een perfecte auto. Alle problemen komen blijkbaar bij Vandoorne terecht en daar heeft hij nu de buik ruim van vol."

   

  "Dit zal hem zeker niet vooruithelpen. De perceptie heeft hij zeker tegen, want wie niet op de hoogte is van die problemen, die ziet Vandoorne twee keer onderaan staan." Vandoorne zette ook in de tweede oefensessie de traagste tijd neer.

   

  "En dat net op het moment dat Vandoorne zich moet bewijzen voor zijn zitje voor volgend jaar. Hij heeft dit jaar nog niet echt zijn talent kunnen tonen en het moet toch moeilijk zijn voor Vandoorne om daar mee om te gaan."

  "Wespennest McLaren is niet bevorderlijk voor zijn carrière"

  Stoffel Vandoorne is tot nu toe altijd heel loyaal geweest naar McLaren. "Maar de Vandoorne van dit weekend is bijna dag en nacht verschil met de Vandoorne van de eerdere GP's. Hij begint zich kwaad te maken en doet uitspraken die hij vroeger niet deed."

   

  "Het wespennest dat McLaren is geworden, is niet bevorderlijk voor de carrière van een jonge rijder. Volgens mij vertrekt hij beter bij McLaren, maar hij heeft geen alternatief. De zitjes die vrij zijn worden begeerd door rijders die extra sponsors kunnen meebrengen. Dat heeft Vandoorne niet."

   

  Volgens de geruchten kan Vandoorne dit jaar zijn zitje nog kwijtspelen aan Esteban Ocon, die bij Force India plaats zou moeten ruimen voor Lance Stroll. "Stoffel gaat met die geruchten om zoals het hoort. Hij laat er zijn slaap niet voor en kan enkel zijn best doen. Zijn manager moet ervoor zorgen dat zijn contract gerespecteerd wordt."