• home
 • video
 • pas verschenen

  Club plukt Marokkaanse international Amrabat weg bij Feyenoord

  Sofyan Amrabat.

  Sofyan Amrabat.

  Sofyan Amrabat heeft een contract voor 4 seizoenen ondertekend bij Club Brugge. De 7-voudige Marokkaanse international traint vandaag al mee.

  Amrabat is 22. Sinds een jaar verdedigde de middenvelder de kleuren van Feyenoord.

   

  Amrabat speelde vorig seizoen 31 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarvan 6 in de Champions League. Tegen Napoli scoorde hij. Toch was hij geen onbetwiste titularis.

   

  Amrabat, die tijdens het WK deel uitmaakte van de Marokkaanse selectie, heeft zijn medische controle in Brugge al met succes doorstaan. Daarna zette hij zijn handtekening onder een contract voor 4 seizoenen.

   

  Vandaag traint de Nederlandse Marokkaan al een eerste keer mee.

  Club kondigt transfer aan in origineel filmpje:

  "Feyenoord laat hem met tegenzin gaan"

  Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, geeft op de website van Feyenoord meer uitleg bij het vertrek van de speler.

   

  "Sofyan heeft al lang aangegeven heel veel moeite te hebben met zijn rol bij Feyenoord. Het is heel spijtig dat te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort", zegt Van Geel.

   

  "Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler per se per direct weg wil, gaat het erom een oplossing te vinden, met altijd het clubbelang voorop en kijkend naar de omstandigheden."

   

  "Met deze transfersom en de mogelijkheden om in de toekomst nog aanvullende bedragen te ontvangen, hebben we in dit geval een oplossing gevonden. Niettemin blijft dit een transfer die we bij Feyenoord met tegenzin doen."

  Mededeling van Feyenoord: