• home
 • video
 • pas verschenen

  Boskamp: "Elke trainer wil een speler als Amrabat in zijn ploeg"

  Feyenoord liet Sofyan Amrabat naar eigen zeggen met "tegenzin" vertrekken naar Club Brugge. Een gevoel dat Feyenoord-supporter in hart en nieren Jan Boskamp beaamt. Wie is de nieuwe aanwinst van Club?

  "Die jongen wou gewoon voetballen"

  Ivan Leko vroeg al enkele weken om versterking op zijn middenveld en die krijgt hij volgens Jan Boskamp ook. "Amrabat is zeker een meerwaarde voor Club Brugge. Twee jaar geleden speelde hij een fantastisch
  seizoen bij Utrecht."

   

  "Bij Feyenoord is zijn verhaal vergelijkbaar met dat van Ruud Vormer. Eerst speelde hij wel, dan ging hij uit de ploeg, kwam terug, verdween weer naar de bank. Met Marokko speelde hij op het WK en nu wou die jongen gewoon voetballen. Blijkbaar ging dat niet bij Feyenoord, maar dat vind ik persoonlijk wel jammer."

   

  "Amrabat is vooral een werker. Je windt hem op en 90 minuten lang is hij
  in beweging. Hij recupereert ballen, heeft diepgang en scoort af en toe. Hij is een ploegspeler. Verwacht van hem geen acties zoals Messi, bij wijze van spreken. Elke trainer wil zo een speler in zijn ploeg."

   

  Met ook nog Vormer, Denswil en Danjuma is er opnieuw sprake van een Nederlandse kolonie bij Club. Wat maakt blauw-zwart zo aantrekkelijk voor onze noorderburen? "De Champions League spreekt onzettend aan. Vroeger trokken ook de echt grote spelers uit Nederland naar België, nu zijn het toch vooral de spelers die niet aan voetballen toekomen en een springplank zoeken."

  "Zal Leko hoog druk durven zetten tegen Anderlecht?"

  Club Brugge en Anderlecht begonnen goed aan het seizoen. Is Club als thuisploeg favoriet? "Als ik het beroep van Anderlecht op de schorsing van Vranjes zie, moet ik Club wel tot favoriet bombarderen", zegt Jan Boskamp.

   

  "Alsof Vranjes de belangrijkste speler van paars-wit is? Anderzijds heeft Club het de laatste jaren altijd moeilijk gehad tegen Anderlecht. Leko en Vanhaezebrouck hebben elk hun eigen, totaal andere aanpak."

   

  "Ik vraag me af of Leko hoog druk zal durven zetten. Ik denk van wel, maar dat speelt Anderlecht in de kaart. Club speelde bij momenten al heel goed, maar valt soms nog terug. Dat gebeurde vorig seizoen ook. Door de versterkingen denk ik wel dat ze sterker zijn dan vorig jaar."