• home
 • video
 • pas verschenen

  Boskamp: "Als Bakkali zijn oude niveau kan halen, loopt het water zo uit je mond"

  " "

  RSCA-aanwinst Zakaria Bakkali speelde nog niet. Hij moest nog wat gewicht verliezen.

  Anderlecht trekt met 12 op 12 en een verjongd team naar Club Brugge zondag. Vooral dat laatste ziet ex-Anderlecht-trainer Jan Boskamp graag gebeuren.

  "Het werd tijd dat Anderlecht opnieuw voor de jeugd koos"

  Hein Vanhaezebrouck heeft Anderlecht dit seizoen meer naar zijn hand kunnen zetten dan in de vorige jaargang, waarin hij pas in oktober aan boord kwam. Een grote factor in de perfecte start van paars-wit volgens Jan Boskamp.

   

  "Hein en Luc Devroe hebben heel wat oude bekenden van bij Kortrijk en Oostende teruggehaald. Dat werkt toch makkelijker. Dat zie je goed aan Santini bijvoorbeeld, die er meteen 7 inschiet. Anderlecht speelt nu echt zoals Hein dat wil."

   

  Anderlecht begint in Brugge wellicht met Bornauw, Saelemaekers, Dimata en mogelijk ook Amuzu als vervanger van de geblesseerde Cobbaut. Allemaal jonge spelers. "Het werd tijd dat Anderlecht opnieuw voor de jeugd koos."

   

  "Anderlecht heeft de beste jeugd en de buitenwereld roept wel altijd om toptransfers, maar als je elk seizoen twee jeugdspelers kan laten doorstromen is dat toch fantastisch." 

   

  "Ik vind vooral Saelemaekers op rechts geweldig op dit moment. Hij heeft diepte in zijn spel en ziet de juiste ruimtes. Dat moet op die positie, maar je ziet het weinig. Hij kan ook op het middenveld spelen."

  "Denk wel dat het de laatste kans is voor Bakkali"

  Op de bank van Anderlecht zit nog een jonge speler te wachten op een kans van Vanhaezebrouck. Zakaria Bakkali gaat al een tijdje mee, maar is nog altijd maar 22 jaar. Boskamp is altijd lovend geweest over de "generatie van 1996", waartoe ook Musonda, Schrijvers en Pereira behoren.

   

  "Als Bakkali zijn niveau van vroeger opnieuw kan halen, loopt het water zo uit je mond. Hij heeft een actie in huis, kan voetballen op de hele kleine ruimte, kan een
  bal neerleggen en heeft scorend vermogen."

   

  "Maar hij moet wel een aantal kilo’s afvallen, dat was in Spanje al zo. Ik hoop echt dat hij zijn carrière opnieuw op de rails krijgt, maar ik denk wel dat Anderlecht ongeveer zijn laatste kans is."

   

  "Ik hoop dat hij zich beter laat omringen, want bij PSV had hij om de 5 minuten een andere makelaar.  Als hij zijn niveau echt opnieuw haalt, ga ik zeker regelmatig naar Anderlecht kijken."