• home
 • video
 • pas verschenen

  Woods en Mickelson spelen The Match: 18 holes, 9 miljoen dollar

  " "

  Phil Mickelson en Tiger Woods vieren samen Thanksgiving op de golfbaan.

  In het boksen komt het wel vaker voor: een clash tussen 2 kampioenen met een serieuze prijzenpot als inzet. Nu krijgt ook de golfwereld zijn versie: Phil Mickelson en Tiger Woods, samen goed voor 19 majoroverwinningen, spelen 18 holes in het novemberweekend van Thanksgiving. De winnaar krijgt 9 miljoen dollar.

  In de VS houden ze wel van een event. Zeker in Las Vegas. Met Woods, goed voor 14 majors, en Mickelson, die 5 majors won, brengt WarnerMedia twee mannen tegenover elkaar van wie gedacht werd dat ze elkaar niet echt lusten. Maar dat is verkeerd gedacht.

   

  Woods (42) en Mickelson (48) zijn de twee rijkste en meest gelauwerd golfers van hun generatie. Ze staan op 1 en 2 in de prijzengeldranking aller tijden.Toen Woods en Mickelson begin april in de voorbereiding op de Masters in Augusta een oefenrondje afwerkten - met Thomas Pieters trouwens - trok dat heel wat aandacht. Een maand later op The Players Championship werden de twee aan elkaar gekoppeld en kwam het idee van "The Match" naar voren.

   

  Het duel tussen de twee Amerikanen hing al maanden in de lucht.  "It's on", tweette Woods met een promofoto van het evenement. Mickelson antwoordde met een grapje: "Ik wed dat je nu denkt dat dit de makkelijkste 9 miljoen dollar wordt die je ooit zal verdienen. Let's do this."

   

  Opvallend: Mickelson had nog geen Twitter-account, maar maakte er speciaal een aan om het duel te promoten. Gevolg: op minder dan 24 uur had hij meer dan 130.000 volgers. Ter vergelijking: Woods heeft er meer dan 6 miljoen.  

  Pieters, Woods en Mickelson tijdens oefenrondje voor Masters in april.

  Extra uitdagingen onderweg

  Het idee van The Match is simpel: de twee toppers werken 18 holes af op de Shadow Creek-golfbaan in Las Vegas. De winnaar krijgt 9 miljoen dollar.  WarnerMedia verwierf de internationale mediarechten voor het event rond Thanksgiving, dat dit jaar op 22 november valt.


  Het Amerikaanse mediabedrijf gaf in een persbericht mee dat de twee tijdens hun golfgevecht extra weddenschappen zullen afsluiten, bijvoorbeeld met een langste drive of een balletje het dichtst bij het vlagje.

  Tweets over The Match: