• home
 • video
 • pas verschenen

  Stoffel Vandoorne is zelfverzekerd: "Ik ben beter dan Ocon en Norris"

  Heeft Stoffel Vandoorne nog een toekomst bij McLaren?

  Komend weekend brullen de F1-bolides op het circuit van Spa-Francorchamps. Stoffel Vandoorne (McLaren) is erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten, zeker ook met de transfercarrousel die aan de gang is. "Ik maak me geen zorgen. Er verandert niet veel aan de situatie voor mij", aldus Vandoorne.

  In de Formule 1 draait de transfermarkt op volle toeren. Hamvraag voor de Belgische autosportliefhebbers blijft waar Stoffel Vandoorne volgend jaar achter het stuur zit. Zijn toekomst bij McLaren lijkt namelijk onzeker.

  Maar toch leeft Vandoorne ontspannen toe naar zijn favoriete weekend. "Racen in België geeft de kans om veel familie en vrienden te laten afzakken naar hier. Dat geeft toch een extra boost om een goed resultaat neer te zetten."

  Niet bang

  Of er mogelijk met een vergrootglas naar zijn komende resultaten wordt gekeken, lijkt Vandoorne niet te deren. "Iedere race is belangrijk. En je bent nooit 100 procent zeker van je zitje, zelfs al zijn je resultaten goed."

  Nu Carlos Sainz volgend seizoen de plek van Fernando Alonso zal innemen, ligt Vandoorne met Lando Norris en Esteban Ocon in balans voor het tweede zitje bij McLaren. Bang is de Belg alvast niet.

   

  "Ik ben beter dan Ocon en Norris. Mijn palmares spreekt voor zich. Een evaluatie van de voorbije jaren maken, is moeilijk. Ik zat zelf namelijk niet in de ideale positie binnen McLaren."