• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportdirecteur Mönchengladbach: "Thorgan Hazard blijft bij ons"

  Hazard in het shirt van Gladbach.

  Hazard kan door een goed seizoen rekenen op heel wat interesse.

  Thorgan Hazard zal ook het komende seizoen in het shirt te zien zijn van Borussia Mönchengladbach. Dat beweert althans Max Eberl, sportdirecteur bij de Duitse club. "Thorgan speelt ook dit seizoen voor ons, daarover twijfel ik niet voor één procent", zei hij op een persconferentie.

  De jongere broer van Eden deed het vorig seizoen goed bij Mönchengladbach. De middenvelder was goed voor elf doelpunten en negen assists. Afgelopen weekend trok hij die lijn door.  In de eerste ronde van de Duitse beker scoorde hij drie goals in de 1-11 monsterzege tegen amateurclub Hastedt. 

  Grote ambitie

  Hazard, die met de Rode Duivels brons pakte op het WK in Rusland, ligt hierdoor goed in de markt. Toch blijft minstens nog één seizoen in Duitsland, zegt Eberl.  

   

  "Wij hebben de beslissing genomen om met de kern die we nu hebben het seizoen in te gaan. Ik twijfel er niet aan dat Hazard dit seizoen nog voor onze club zal spelen. Wij hebben grote ambitie en durven dromen, maar gaan het seizoen realistisch en bedachtzaam tegemoet."

  Dit weekend trapt ook de Duitse Bundesliga af.  Borussia Mönchengladbach ontvangt zaterdag in het eigen stadion meteen Bayer Leverkusen voor een eerste topduel.