• home
 • video
 • pas verschenen

  Ref Geldhof faalt ook in 2e zit voor fysieke test: "Spijtige zaak"

  " "

  Ook vorig jaar faalde Frederik Geldhof in de 1e en 2e zit. Hij was er pas door in februari.

  Vanavond stond de herkansing op het programma voor de scheidsrechters uit 1A en 1B die midden juli niet door de eerste zit waren geraakt voor de fysieke of theoretische testen. Frederik Geldhof was de enige die opnieuw niet slaagde. Ook vorig seizoen kon hij pas bij een derde poging in het voorjaar weer fluiten.

  Net als in juli liep het voor Geldhof mis bij de spurttest. 6 sprinten van 40 meter in 6 seconden bleken een onoverkomelijk probleem. Ook vorig seizoen had de 41-jarige scheidsrechter het moeilijk om het vereiste fysieke niveau te halen.

   

  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist gaf het verdict van de tests in het trainingscentrum in Tubeke: "Dit is een spijtige zaak natuurlijk. Frederik was enorm teleurgesteld. Hij had erop gerekend erdoor te zijn. Binnenkort zitten we samen om zijn toekomst te bespreken, maar nu laat ik hem even met rust. Hij zal ook alles wat moeten verwerken."

   

  Verbist komt niet in de problemen met zijn aanduidingen. "Maar ik had hem er liever bij, hij is een ervaren ref die we moeten missen." Geldhof was de enige ref uit 1A en 1B die op 17 juli niet slaagde. Een eventuele derde kans komt er in januari of februari.

   

  Bij de assistenten was iedereen erdoor. Kevin Dhondt (1A), Christophe Battiston (1A), Raf Eerdekens (1B) en Romain Devillers (AB) moesten herkansen: Dhondt was er nu fysiek door, de andere 3 theoretisch.