• home
 • video
 • pas verschenen

  US Open: Goffin opent tegen nummer 241, Mertens tegen nummer 98

  " "

  David Goffin.

  Maandag begint de US Open in New York. Donderdagavond werd er geloot, maar David Goffin kende zijn tegenstander pas na afloop van de kwalificaties. De beste Belg krijgt de Italiaan Federico Gaio tegenover zich. Die is 241e van de wereld. Het wordt hun eerste duel. De andere Belgen kenden donderdag al hun eerste opponent.

  Met vijf zijn ze op de hoofdtabel: Goffin en 4 Belgische vrouwen. Elise Mertens (WTA-15) heeft net als Goffin een makkelijke opdracht: de Japanse Kurumi Nara staat 98e.

   

  Yanina Wickmayer (WTA-95) heeft de lastigste taak: Petra Kvitova (WTA-5). Wickmayer heeft tegen Kvitova 1 troef waar ze zich aan kan optrekken: het wordt hun 9e duel en het staat 4-4. Het is wel al 5 jaar geleden dat ze elkaar bekampten. In de US Open van 2009 won Wickmayer trouwens in 3 sets. De Belgische speelde er toen de halve finales.

   

  Naast Mertens en Wickmayer doen ook Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens mee op het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar.

   

  Van Uytvanck (WTA-38) treft Lesia Tsoerenko (WTA-35) uit Oekraïne. Die laatste won hun enige duel in 2013 op het gras van Rosmalen. Flipkens (WTA-48) doet het tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-23), de halvefinaliste van vorig jaar. Vandeweghe leidt ook in de onderlinge duels met 2-0.

   

  Opvallend: de zussen Williams kunnen elkaar in de derde ronde tegenkomen. En als Serena dan wint, wacht in de 4e ronde nummer 1 Simona Halep. Bij de mannen is er in de eerste ronde een topduel tussen Grigor Dimitrov (ATP-8) en Stan Wawrinka. Die laatste won de US Open in 2016, maar is door een knieblessure uit de top 100 gezakt.

  Loting mannen:

  Loting vrouwen: