• home
 • video
 • pas verschenen

  Laura Heyrman over geruchten Japan: "Ja, ik eet graag sushi"

  Laura Heyrman

  Laura Heyrman is een van de meer ervaren Yellow Tigers.

  Gisteren wonnen de Yellow Tigers hun derde poulewedstrijd in de aanloop naar het Europees Kampioenschap volgend jaar, tegen Slovenië. Na de wedstrijd was Laura Heyrman, de enige overgebleven speelster van de bronzen generatie, dan ook tevreden. Ook lichtte ze al een tipje van de sluier over haar toekomst. 

  Laura Heyrman is de enige speelster die nog overblijft van de generatie die op het EK in 2013 brons behaalde. Voor de rest zijn er veel jonge, nieuwe speelsters bij de Tigers. 

   

  De eerste twee horden richting EK, IJsland en Israël, werden zeer vlot genomen door de Belgische volleybalvrouwen. Slovenië bleek een iets taaiere klant, maar ook deze wedstrijd werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen. Verliep de wedstrijd moeizamer dan verwacht? "Ik denk dat we wel goed hadden ingeschat dat ze toch een sterk team waren, zeker aanvallend", zei Laura Heyrman na de wedstrijd.

   

  "Ik denk dat er in het begin wel wat stress was, maar daarna is het losgelopen en hebben we uiteindelijk nog een mooie prestatie neergezet. We kunnen uiteraard nog veel beter, maar het belangrijkste is de winst. "

  "De nieuwe speelsters werken hard"

  Als meer ervaren speelster gidste Heyrman ook de ploeg tijdens de time-outs. "Ik denk dat ik op die momenten misschien wat meer de rust kan bewaren, en op technisch en tactisch vlak iets kan meegeven aan de rest."


  De vorming van het nieuwe team gaat alvast goed. "De nieuwe speelsters werken hard, ze willen echt voor die kwalificatie gaan en kijken hoe we kunnen verbeteren."

  "De geruchten kunnen kloppen"

  Tot slot lijkt Heyrman een van de enige speelsters wiens toekomst nog niet vastligt. "Laat ons zeggen dat er nog geen officiële mededeling geweest is, maar dat er van de geruchten wel iets kan kloppen. Ik eet alvast graag sushi", verwees de Yellow Tiger met een knipoog naar de geruchten over een transfer naar Japan.