• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nieuwe Club-spits bewees al in moeilijke situatie te functioneren"

  Eddy Snelders spreekt zich uit over de transfer van Rezaei naar Club Brugge.

  Eddy Snelders spreekt zich uit over de transfer van Rezaei naar Club Brugge.

  Club Brugge is in zijn zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Kaveh Rezaei. Een goede keuze? Wij vroegen het onze analist Eddy Snelders.

  "Straf dat Charleroi meeging in de transfer"

  Club Brugge zat door het vertrek van Diaby, de schorsing van Wesley en de blessure van Vossen erg krap in de spitsen. Dat de landskampioen eerst in eigen land zocht is logisch. Dat het de oplossing bij Charleroi vond, is een kleine stunt.

   

  "Club moest snel reageren en dus is Rezaei een logische naam op je lijstje. Alleen vind ik het straf dat hij haalbaar was. Ik dacht niet dat Charleroi daarin zou meegegaan, maar het zal de prijs zijn geweest die hen over de streep heeft getrokken", zegt Eddy Snelders.

   

  "Rezaei is altijd aanwezig in een match, hij is beweeglijk, technisch sterk en heeft een neus voor goals. Hij heeft dus de kwaliteiten die een diepe spits nodig heeft om functioneel te zijn."

   

  "Alleen vraag ik me af of je met hem ook met twee spitsen kan spelen? Ik meen mij  te herinneren dat hij bij Charleroi diep in de spits speelde. Er werd wel eens geprobeerd om hem samen te laten spelen met Bedia, maar dat was niet altijd een succes. Dat is iets wat Club moet uitdokteren."

  "Hij krijgt de kans zich te tonen in de Champions League"

  Voor Rezaei is de transfer een stap hogerop. Met Club strijdt hij om de titel en treedt hij aan in de Champions League.

   

  "Of hij het niveau van de Champions League aankan, is een vraag die je bij alle spelers in de Belgische competitie kan stellen", zegt Eddy Snelders. "Hij krijgt de volgende weken de kans om het te tonen."

   

  "Hij is wel iemand die in moeilijke omstandigheden bewezen heeft dat hij kan functioneren, want Charleroi was vorig seizoen een ploeg die teerde op de zwakke plekken van de tegenstander. Voor de Belgische competitie stel ik me die vraag niet."

  Club groot in België en Europa:

  "Club kon er niet van uitgaan dat Openda elke week zou presteren"

  Door de komst van Rezaei zal Loïs Openda op minder speelminuten kunnen rekenen. Niet per se een slechte zaak voor de 18-jarige spits. "Hij is beweeglijk, maar op die leeftijd is het niet evident om constant te zijn. Hij zal een leerproces moeten doorgaan", zegt Eddy Snelders.

   

  "Club kon er niet van uitgaan dat hij elke week zou presteren.  Juli en augustus zijn de droge maanden waarin jonge spelers nog fris zijn. Dat is geen garantie dat je ook in november en december op hen kan rekenen." 

  Tweet van Club: