• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kompany staat er nog als voetballer, maar wil ook in the picture blijven"

  Frank Raes.

  Frank Raes.

  Nu Vincent Kompany alle twijfels over zijn toekomst bij de Rode Duivels uit de wereld heeft geholpen, laat Frank Raes zijn licht schijnen over zijn beweegredenen.

  "Er is voorlopig geen grote opvolger"

  Ja, Vincent Kompany blijft beschikbaar voor de nationale ploeg. Dat weten we sinds woensdag.  "Een goede zaak voor de Rode Duivels. Achteraan is de spoeling dun en voor mij is het enige criterium dat er echt toe doet of iemand nog goed genoeg is", zegt Frank Raes.

   

  "Op het veld staat Kompany zijn mannetje en hij heeft een goed WK gespeeld. Hij weet dus dat hij voorlopig zijn plek heeft, want er is geen grote opvolging. Wij journalisten, spreken over Vanheusden, Engels, Denayer, Mechele als opvolgers. En over Boyata als zijn kroonprins, maar ook die kan hij nog aan."

   

  "Hij is natuurlijk niet meer een type Beckenbauer, die mee oprukt en het spel maakt. Hij is meer sober en duelgericht geworden, maar nog altijd bijzonder krachtig en sterk. Kompany woont ongeveer in de fitness, denk ik. Ik zou de huidige Kompany niet graag in mijn nek voelen hijgen."

   

  Iemand met een broos lichaam als Kompany zou kunnen kiezen om minder wedstrijden te spelen en daarom de nationale ploeg vaarwel zeggen. "Ik denk niet dat matchen tegen Schotland of IJsland zo belastend zijn. Er komt altijd het reizen bij, maar 45 minuten spelen bij City is veel belastender. Met zijn status bij City krijgt hij ook een aangepast programma."

  "Kompany wil in de picture blijven, ook in België"

  De nationale ploeg kan een fitte Kompany nog goed gebruiken, maar het omgekeerde geldt volgens Frank Raes evenzeer. "Kompany weet zelf ook dat hij belangrijk is bij de nationale ploeg. Die status wil hij verder uitbouwen."

   

  "Zijn vrouw zei langs haar neus weg dat hij premier kan worden. Er is nog een carrière weggelegd voor Kompany na het voetbal en misschien is dat wel in Belgie. Kompany wil duidelijk nog iets doen: voorzitter worden van de FIFA, premier van België worden of voorzitter van het centrum voor gelijke kansen. Ik weet het niet, maar zoiets gaat hij wel doen."

   

  "Hij wil dus in de picture blijven, ook in België. Ik denk dat Kompany wel weet waar hij naartoe wil. Zijn vader zit ook in de politiek. En waarom ook niet? Hij is meertalig en een slimme gast."