• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Henry bij Bordeaux? Als hij niet zelf speelt, maakt het niet uit"

  Yves Vanderhaeghe (AA Gent)

  Vanderhaeghe stoomt zijn ploeg klaar voor de match tegen Bordeaux

  Bordeaux is het laatste obstakel dat tussen AA Gent en de poules van de Europa League staat. De Franse club heeft een turbulente week achter de rug, maar Gent-trainer Yves Vanderhaeghe wil het niet over een crisis bij de tegenstander hebben. "De pers durft al eens te overdrijven, ook in Frankrijk."

  Bordeaux speelt morgen in Gent in de play-offs van de Europa League, maar bij de club lijken ze nu eerder bezig met het vinden van een nieuwe trainer.  Er zou zelfs al een deal zijn met Thierry Henry. "Ik ben blij dat hij zelf niet meer zal spelen", lachte Vanderhaeghe op zijn persconferentie. "Maar het maakt mij voor de rest echt niet uit wie er op de andere bank zit."

   

  Henry moet Gustavo Poyet opvolgen. Die werd op non-actief gezet na zijn tirade na de vorige Europese match van Bordeaux. "Er wordt gezegd dat de club in een regelrechte crisis zit, maar dat vind ik overdreven. De pers speelt daar ook een rol in. Er wordt soms overdreven in de media, ook in Frankrijk."

   

  "Bordeaux blijft een ploeg met veel talentvolle spelers. De interimcoach heeft er ook enkele nieuwe jongens bijgehaald. Nieuw bloed geeft meestal nieuwe moed. Het wordt geen makkelijke opgave. Het is een fysiek sterke ploeg, maar dat zijn wij ook. Wij gaan niet afwachten maar er vanaf minuut 1 voor gaan. Zij mogen hun spel niet opdringen. Ik hoop dat de supporters achter ons zullen staan vanaf de aftrap."

  Een voorbeschouwing van AA Gent met Vanderhaeghe

  Zijn quotes op de persconferentie