• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams blijft best betaalde sportvrouw, op 7 staat Indiase badmintonster

  Serena Williams int 18,1 miljoen dollar tussen juni 2017 en juni 2018.

  Tussen juni 2017 en juni 2018 verdiende Serena Williams 18,1 miljoen dollar. Daarmee is de Amerikaanse tennisvedette voor het derde jaar op een rij de best betaalde sportvrouw ter wereld. De Indiase badmintonster PV Sindhu en de Amerikaanse racer Danica Patrick zijn de enige niet-tennissters in de top 10.

  Zakentijdschrift Forbes maakte zijn jaarlijkse lijst met inkomens van vrouwelijke sporters gisteren bekend. Williams tenniste maar 62.000 dollar aan prijzengeld bij elkaar, omdat ze een babybreak nam van 14 maanden. Maar met haar sponsorcontracten bleef haar inkomen hoog. 

   

  Met 18,1 miljoen dollar doet de 23-voudige grandslamwinnares ruim 5 miljoen dollar beter dan de tweede, de Deense Caroline Wozniacki. Die won de Australian Open dit jaar, goed voor 3,1 miljoen dollar prijzengeld. De top 5 wordt verder bevolkt door Sloane Stephens, Garbine Muguruza en Maria Sjarapova. Zus Venus Williams is de zesde in de rij.

   

  Sjarapova was 11 jaar lang de sportvrouw met het hoogste inkomen, maar na haar dopingschorsing in 2016 is de Russin van die troon gestoten.

   

  In juni stelde Forbes een lijst voor met de 100 best betaalde sporters ter wereld. Daar figureerde geen vrouw in. Vorig jaar haalde Serena Williams als enige die lijst, maar haar moederschap kostte haar dit jaar haar plek.

  PV Sindhu won zilver op de Spelen 2016 en op de WK's 2017 en 2018.

  Wie zijn PV Sindhu en Danica Patrick?

  De twee vreemden eenden in de bijt zijn Pusarla Venkata Sindhu, een Indiase badmintonspeelster, en de Amerikaanse racevrouw Danica Patrick. De 23-jarige Sindhu veroverde zilver op de Olympische Spelen van 2016 en op de WK's van 2017 en 2018. Dat legde de nummer 3 van de wereld geen windeieren: ze verdiende vorig jaar 8,5 miljoen dollar. Daarmee staat ze op 7.

   

  Op 9 vinden we Patrick.  De 36-jarige Amerikaanse zette na de Indy 500 van dit jaar een punt achter een succesvolle autosportcarrière. Patrick, de enige vrouw die een IndyCar-wedstrijd kon winnen, is een legende in de VS.

  De top 10 van Forbes:

  1. Serena Williams (VS/tennis) - 18,1 miljoen dollar (15,6 miljoen euro)
  2. Caroline Wozniacki (Den/tennis) - 13 miljoen dollar (11,2 miljoen euro)
  3. Sloane Stephens (VS/tennis) - 11,2 miljoen dollar (9,7 miljoen euro)
  4. Garbine Muguruza (Spa/tennis) - 11 miljoen dollar (9,5 milljoen euro)
  5. Maria Sharapova (Rus/tennis) - 10,5 miljoen dollar (9,1 miljoen euro)
  6. Venus Williams (VS/tennis) - 10,2 miljoen dollar (8,8 miljoen euro)
  7. PV Sindhu (Ina/badminton) - 8,5 miljoen dollar (7,3 miljoen euro)
  8. Simona Halep (Roe/tennis) - 7,7 miljoen dollar (6,7 miljoen euro)
  9. Danica Patrick (VS/autoracen) - 7,5 miljoen dollar (6,5 miljoen euro)
  10. Angelique Kerber (Dui/tennis) - 7 miljoen dollar (6 miljoen euro)