• home
 • video
 • pas verschenen

  Montenegrijns international Djurisic komt in Oostende basketballen

  Landskampioen Oostende heeft Nemanja Djurisic aangetrokken. De Montenegrijnse power forward moet het wegvallen van de geblesserde Kamari Murphy opvangen. Djurisic ondertekende een contract voor een seizoen.

  De Amerikaan Kamari Murphy bereikte deze zomer een akkoord met de landskampioen en bekerwinnaar, maar viel door een ernstige schouderblessure twee maanden uit. Oostende besliste daarom om een vervanger te zoeken. De keuze viel daarbij op Djurisic.

   

  Djurisic (2,06 meter) komt over van het Duitse Telekom Bonn en ondertekende een contract voor een seizoen. Vorig seizoen was de Montenegrijn met Bonn nog tegenstander van Oostende in de groepsfase van de Champions League.

   

  De power forward genoot zijn opleiding bij de University of Georgia (NCAA) en zette zijn eerste professionele stappen in Europa bij Stelmet Zielona Gora in Polen waarmee hij twee seizoenen na elkaar kampioen werd en tevens ervaring opdeed in zowel Euroleague als Champions league.