• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk betreurt dat KVM gentleman's agreement schond: "Maar succes aan Wouter"

  " "

  Kortrijk is zijn assistent kwijt aan KV Mechelen.

  Kortrijk blijft met gemengde gevoelens achter na de plotse verhuizing van Wouter Vrancken. Hun T2 werd door KV Mechelen weggekaapt als opvolger van T1 Dennis van Wijk. Kortrijk is blij voor Vrancken, maar de manier waarop zint hen niet.

  Vorig jaar in de herfst was toenmalig Lommel-coach Vrancken in beeld bij Kortrijk en KV Mechelen om er hoofdcoach te worden, maar hij koos ietwat verrassend voor een job in de luwte als T2 van Glen De Boeck. Negen maanden later is de ex-speler van Kortrijk evenwel weg.

   

  "Het sterke geloof dat wij als club hebben in de kwaliteiten van Wouter Vrancken zien we bevestigd", reageert Kortrijk in een persbericht. "We wensen onze ex-speler en sinds heden voormalig assistent-trainer te bedanken voor de fijne samenwerking en we feliciteren hem met deze mooie kans. We wensen Wouter alle succes in het verdere verloop van zijn carrière."

   

  Toch steekt het ook. "Kortrijk betreurt dat het gentlemen's agreement dat geldt tussen clubs - dat coaches niet weggekaapt worden bij andere clubs behoudens een overeenkomst tussen beide clubs - door KV Mechelen zomaar met de voeten werd getreden."