• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Wil nog zo lang mogelijk spelen, óók bij de Duivels"

  Vincent Kompany

  De 82e cap van Vincent Kompany wordt wellicht niet zijn laatste.

  Kompany viert een goal tegen United.

  City eerde zijn kapitein met een mooie documentaire

  0 / 0

  Manchester City laat het jubileum van zijn kapitein Vincent Kompany niet zomaar voorbijgaan. De Belg gaf een uitgebreid interview en sprak over zijn hoogte- en dieptepunten van de voorbije 10 jaar. Kompany gaf ook aan dat hij na het WK nog altijd wil voortdoen bij de Rode Duivels.

  Vincent Kompany speelde al 82 keer voor de Rode Duivels en veel volgers gingen ervan uit dat hij er na het WK op zijn 32e een punt achter zou zetten bij de nationale ploeg. Maar hij laat nu, in de marge van zijn feestje bij Manchester City, weten toch Duivel te willen blijven.

   

  "Ik heb nooit meer genoten van het voetbal dan nu en ik ben nog meer gemotiveerd dan ooit om mijn steentje te blijven bijdragen aan het succes van deze club", schrijft Kompany op Instagram. "Hetzelfde geldt voor mijn geliefde België."

  "City en ik, wij zitten levenslang aan elkaar vast"

  Vincent Kompany komt in zijn interview over 10 jaar Manchester City uiteraard ook terug op zijn vele blessures. "Wat mensen soms niet begrijpen is dat ik, ongeacht mijn blessures, van nature een sterke atleet ben. Ik voel me nog altijd heel goed en sterk. Ik word nog altijd beter en ik leer nog steeds bij."

   

  "Ik heb geen stress of zenuwen over wat er kan gebeuren. Ik ben voorbereid op alles. Mijn eerste seizoen bij City en mijn laatste waren het beste uit mijn carrière. Ik geniet er nu meer van dan ooit. En dan wil je het uiteraard zo lang mogelijk laten duren."

   

  "Ik heb mijn hele leven aan dit spelletje gewijd. En ik heb het gevoel dat ik in het voetbal nog een rol te spelen heb, op welk niveau dan ook. Ik heb te veel van het voetbal gekregen om het nu achter mij te laten en op een vakantie te gaan van 45 jaar. Dat is niets voor mij."

   

  "Ik blijf voor altijd verbonden met deze club. Wat ik in de toekomst ook zal doen of wat City ook beslist, we kunnen onze band niet ongedaan maken. We zitten levenslang aan elkaar vast."

  Bekijk het volledige interview met Vincent Kompany

  Rode Duivels-watcher Tom Boudeweel over Kompany