• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Sacoor: "Ben van plan om 6 maanden naar States te gaan"

  " "

  Jonathan Sacoor is een uithangbord voor de Memorial.

  Jonathan Sacoor heeft zich de voorbije maanden een naam gemaakt in Belgische en mondiale atletiekmiddens. De wereldkampioen U20 op de 400m en Europese kampioen op de 4x400m slaat volgend seizoen zijn vleugels uit: hij gaat studeren in de VS: "Ik vind het belangrijk om andere standpunten te zien."

  Sacoor was gisteren de centrale gast van de eerste persconferentie in de aanloop naar de Memorial Van Damme van volgende week vrijdag. "Er zijn de voorbije maanden veel deuren opengegaan. Ik laat de dingen op mij afkomen", vertelde de ontwapenende jongeman aan Sporza.

   

  Een van die dingen was de vraag of hij naar de Verenigde Staten zou trekken om er te studeren en te trainen of niet, iets wat Jonathan en Kevin Borlée 10 jaar geleden ook deden. De beslissing is nog niet definitief. "Maar we zijn van plan om 6 maanden, een korte periode van eigenlijk 1 seizoen, te gaan doen in de States. Daarna kan ik dat misschien nog verlengen."

   

  De 18-jarige student legt zijn beweegreden uit: "Het is voor mij een belangrijke ervaring om ook andere standpunten te zien. Je kunt nooit te veel meningen krijgen, je neemt mee wat je wil en je laat liggen wat je laat liggen."

   

  "Voor mij zou de States een heel mooie ervaring zijn om te zien hoe het daar werkt. Want de atletiek daar is natuurlijk nog een stapje hoger dan hier in België. Ik denk dat ik daar heel veel ga kunnen groeien als atleet, als student en als mens."

  "Jacques Borlée wil het beste voor mij"

  Sacoor gaat met dezelfde trainer werken als Kevin en Jonathan destijds. "Jacques Borlée heeft me gezegd dat Kevin en Jonathan daar toen enorm van zijn gegroeid. De mentaliteit is daar misschien niet grootser, maar ze zijn er heel ambitieus. Dat wil ik graag meemaken."

   

  Vader Borlée geeft zijn zegen over de Amerikaanse zijsprong. Dat apprecieert Sacoor: "Jacques heeft heel veel ervaring en weet altijd wat hij doet.  Hij wil het beste voor mij. Als hij zegt dat het een mooie beslissing is, ga ik dat zeker opvolgen."