• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Nieuwpoort naar Ieper, dat is de Great War Remembrance Race

  Lampaert rijdt op bekende Ieperse wegen.

  Lampaert rijdt op bekende Ieperse wegen.

  Vrijdag vindt in West-Vlaanderen de eerste editie plaats van de Great War Remembrance Race. De koers is in het leven geroepen om de leegte tussen Hamburg en de GP Plouay te vullen, maar staat vooral in het teken van het einde van "De Groote Oorlog".

  Vandaag is het zover: de eerste Great War Remembrance Race tussen Nieuwpoort en Ieper. De wedstrijd wordt georganiseerd door het comité van Gent-Wevelgem en Flanders Classics.

   

  Heel wat ploegen, waarbij 4 WorldTour-teams, willen deze namiddag schitteren. 

   

  Quick-Step Floors selecteerde onder anderen Belgisch kampioen Yves Lampaert, de Colombiaan Fernando Gaviria, ritwinnaar in de BinckBank Tour Fabio Jakobsen, Niki Terpstra en Zdenek Stybar.

   

  Voor Yves Lampaert wordt het een thuiswedstrijd. Aankomstplaats Ieper is ook zijn woonplaats. Voor BMC neemt Nathan Van Hooydonck deel. Voor Team Sunweb doet Edward Theuns mee. Onder meer Jasper De Buyst verdedigt de kleuren van Lotto Soudal.

   

  De organisatoren hopen met de wedstrijd opnieuw een beetje het klassieke-voorjaar-gevoel op te roepen. Zeker nu de renners ook over de 3 onverharde wegen (de Plugstreets) uit Gent-Wevelgem moeten. 

  Herdenking van WOI

  De Great Remembrance Race herdenkt de Eerste Wereldoorlog, die exact 100 jaar geleden eindigde. De koers snijdt dwars door het strijdtoneel van '14-'18.

   

  De winnaar krijgt de Trofee Camille Fily, een ontwerp van kunstenaar Jan Desmarets. De trofee verwijst naar Camille Fily, een jonge Fransman die sneuvelde in de Slag om de Kemmelberg.

  Enkele tweets rond de nieuwe wedstrijd