• home
 • video
 • pas verschenen

  Denayer: "Wil na 4 uitleenbeurten weer stabiliteit vinden bij Lyon"

  Jason Denayer.

  Denayer werd vandaag officieel voorgesteld.

  Jason Denayer heeft zin in zijn nieuw avontuur bij Olympique Lyon. Na vier uitleenbeurten hoopt hij in Frankrijk zijn carrière opnieuw te lanceren. "De club volgt me al 3 jaar. Ze zijn goed op de hoogte van mijn kwaliteiten."

  Jason Denayer stroomde in 2014 al door naar de A-kern van Manchester City, maar de Belg kon er nooit doorbreken. Vandaag werd hij voorgesteld bij Olympique Lyon, waar hij tekende tot 2022. "Ik kom hier aan met veel ambitie", zei de 23-jarige verdediger.

   

  "Toen ik in het stadion werd rondgeleid, zag ik meteen dat Lyon op en top professioneel is. Alles lijkt hier gebouwd met de bedoeling om de spelers het zo goed mogelijk naar hun zin te maken." In het verleden werd Denayer ook al meermaals gelinkt met de Franse club. "Deze poging bleek uiteindelijk de juiste. Dat de club me al drie jaar volgt, toont aan dat ze me echt wilden en dat ze goed op de hoogte zijn van mijn kwaliteiten."

   

  "Ik hoop hier vooral weer stabiliteit te vinden na vier uitleenbeurten", besloot de achtvoudige Rode Duivel. Florian Maurice, de ex-Lyon-spits die de transfer tot stand bracht, acht het niet onwaarschijnlijk dat Denayer bij Lyon ook zijn carrière als international weer kan herlanceren. "Hij zal de ploeg zeker van dienst zijn dankzij zijn snelheid, zijn stevigheid in duels en zijn verzorgd uitvoetballen. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een pak ervaring."

  Denayer trainde al mee en ontmoette de fans