• home
 • video
 • pas verschenen

  De Plus ruilt Quick-Step Floors voor LottoNL-Jumbo: "Unieke kans in ontwikkeling"

  LottoNL-Jumbo heeft het gemunt op op jonge Belgische talenten. Het Nederlandse WorldTour-team haalt in 2020 Wout van Aert binnen, in 2019 komt alvast Laurens De Plus. LottoNL ziet in de 22-jarige klimmer, die voor 2 jaar tekende, kopmancapaciteiten.

  De Plus kwam de voorbije maanden amper aan koersen toe: na een zware val in de Ronde van Lombardije werd hij samen met enkele teammaats begin dit jaar ook door een vrachtwagen aangereden op stage in Zuid-Afrika.

   

  Sportief kon hij niet veel laten zien, maar LottoNL-Jumbo weet genoeg. En De Plus is ook tevreden: "Ik denk dat dit een ideale ploeg voor mij is. Team LottoNL-Jumbo heeft bewezen goed te werken met jongeren en ze verder te kunnen ontwikkelen."

   

  "Het gaf moreel hoe ik de ploeg in de Tour zag rijden. Dit is voor mij een unieke kans om me verder te ontwikkelen en me later hopelijk ook zo te tonen in grote rondes. Ook de goede teamsfeer bij Team LottoNL-Jumbo vind ik heel belangrijk."

  LottoNL-Jumbo: "Willen nieuwe generatie kopmannen"

  Volgens Merijn Zeeman, sportief directeur van de Nederlandse ploeg, sluit de ambitie van De Plus goed aan bij de ontwikkeling van het team. "Door de langdurige sponsorverbintenis met Jumbo zijn we in staat om naar de lange termijn te kijken. We willen graag de grootste talenten binnen onze ploeg hebben en we scouten daarom intensief in de leeftijdscategorie van 22 tot 25 jaar. Dat is de nieuwe generatie kopmannen."

   

  "We gaan jongens als Laurens in dat proces geleidelijk begeleiden: van ondersteuning van onze huidige kopmannen tot mogelijkheden om zelf het leiderschap te dragen."