• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Of Genk favoriet is? Alleen de kwalificatie telt"

  Philippe Clement.

  Clement bleef voorzichtig op de persconferentie vooraf.

  Racing Genk moet nog één horde nemen voor het mag aantreden in de poules van de Europa League. Morgen komt Brøndby uit Denemarken op bezoek. Genk beleeft een uitstekend seizoensbegin, maar trainer Philippe Clement blijft nuchter. "Er is veel vertrouwen en de sfeer is goed, maar de komende 8 dagen telt alleen de kwalificatie."

  In de vorige kwalificatieronde schakelde Genk makkelijk Lech Poznan uit. Ook tegen Brøndby, vicekampioen en bekerwinnaar uit Denemarken, lijkt de ploeg favoriet. "Favoriet? Dat doet er niet toe. De kansen zijn volgens mij fifty-fifty." 

   

  "Ik hoop natuurlijk dat onze kansen stijgen na de thuiswedstrijd. Ik speel liever eerst uit want als je daar scoort, dan telt dat dubbel. Nu willen we zeker de nul houden, maar ook zelf veel scoren. We rekenen niet. We moeten onze opbouw verzorgen, goed voetbal brengen en kansen creëren, maar ook en de organisatie behouden."

   

  "Brøndby hanteert een heel andere stijl. Het is een fysieke ploeg die heel hoog druk zet. Het is een beetje te vergelijken met Charleroi, dus de match van dit weekend was een goeie oefening."

  "Het financiële? Daar moeten spelers en coach niet aan denken."

  "Vertrouwen is er zeker. Iedereen is fit en traint mee. Ook de jongens die normaal morgen op de bank zullen zitten, zijn gretig. Dat geeft aan dat de sfeer in groep goed is. Iedereen heeft veel goesting in dat Europese verhaal. Het is aangenaam werken, maar ook wel heel druk."

   

  "Stress voel ik op dit moment niet, alleen positieve druk. De poules halen betekent tot december een heel mooi en heel druk parcous. En dat betekent ook meer speelgelegenheid voor meer jongens. Natuurlijk zou het ook financieel een goede zaak zijn, maar daar moeten spelers en coach niet aan denken. Al zou het bestuur wel blij zijn uiteraard."

   

  "Ik hoor van veel mensen heel veel positieve dingen over de ploeg en over ons voetbal. Ik voel ook heel veel energie op de tribunes. Ik ben blij dat de supporters terugkeren naar het stadion. Nu is het aan de spelers om dit niveau aan te houden. Want dat is allemaal fijn, maar de volgende 8 dagen is kwalificatie de prioriteit. En natuurlijk ondertussen punten pakken in de competitie."