• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot vol vertrouwen voor Vuelta: "Veel kansen voor vluchters"

  Tiesj Benoot

  Tiesj Benoot begint aan zijn eerste Ronde van Spanje.

  Door een valpartij moest Tiesj Benoot de Tour verlaten voor die goed en wel was begonnen. In de Vuelta hoopt hij die openstaande rekening te kunnen vereffenen. "Ik heb er een goed gevoel bij."

  Tiesj Benoot is een van de 8 Belgen van Lotto-Soudal voor de Vuelta. Benoot is net op tijd hersteld van zijn val in de 4e rit in de Tour. "Ik heb na mijn val eerst mijn verwondingen laten herstellen en daarna ben ik 3 weken op trainingskamp naar Livigno vertrokken. Daar heb ik me kunnen voorbereiden op de Vuelta en het WK. Af en toe voel ik mijn schouder nog wel eens, maar ik ga er niet trager door rijden."

   

  In Hamburg reed Benoot zijn eerste wedstrijd sinds de Tour. "De benen voelden al goed. Het zal snel duidelijk worden hoe de vorm is voor het rondewerk, want in de 2e rit is er al meteen een lastige aankomst en de 4e rit eindigt met een col van eerste categorie."

   

  "Als ik het parcours bekijk, zie ik veel kansen voor de vluchters. Dat is toch een van de grootste verschillen met de Tour. Er is in de Vuelta ook minder stress dan in de Tour. Dat is geruststellend voor de eerste week."

  "Nog geen specifieke rit voor ogen"

  Tiesj Benoot gaat in eerste instantie niet voor een klassement, maar wel voor een ritzege. "Ik heb nog geen specifieke rit voor ogen, maar er zijn verschillende etappes die me liggen. Ik bekijk het dag per dag. Je kunt de koers nooit voorspellen, maar ik voel me goed en kijk ernaar uit om in Spanje te fietsen."