• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als Pieters 2x top 5 haalt, denk ik dat hij Ryder Cup mag spelen"

  Thomas Pieters

  Kan Thomas Pieters kapitein Thomas Bjørn nog overtuigen?

  Over enkele weken wordt de Europese selectie voor de Ryder Cup golf bekendgemaakt. Thomas Pieters leek een tijdje geleden kansloos voor een selectie, maar als hij de komende 2 toernooien zijn vorm bewijst, mag hij misschien toch mee naar Frankrijk.

  Thomas Pieters was 2 jaar geleden - als debutant - een van de sensaties van de Ryder Cup. Die lijn kon hij sindsdien maar zelden doortrekken, zodat een herhaling van zijn stuntwerk er niet in leek te zitten. Tot Pieters onlangs op de laatste major plots weer schitterde. Zou het dan toch nog...?

   

  "Het wordt toch moeilijk", zegt Marc Verneirt van Golf Vlaanderen. "6 spelers zijn al zo goed als zeker van hun selectie en nog eens 2 spelers op basis van hun ranking. Pieters moet rekenen op 1 van de 4 captain's picks. Daarover beslist kapitein Thomas Bjørn."

   

  "We weten allemaal dat Team Europe hem er graag bij wil hebben, omdat hij het vorige keer zo goed gedaan heeft. Hij was de best rookie ooit en het klikte enorm met Rory McIlroy, toch een belangrijke speler. Die zal achter de schermen ook wat te zeggen hebben."

   

  "Maar hij zal wel moeten tonen dat hij in vorm is. Hij heeft nu nog de toernooien in Tsjechië en Denemarken om dat aan te tonen. Als hij bijvoorbeeld 2 keer de top 5 haalt, dan geloof ik er nog in."

  2 jaar geleden klikte het enorm met McIlroy. Die zal toch ook wat te zeggen hebben achter de schermen.

  Marc Verneirt

  "Hij mag niet spelen om per se de Ryder Cup te halen"

  Verneirt denkt ook te weten dat Thomas Pieters nog altijd in de running is voor een van de captain's picks. "Hij speelt deze week in Praag samen met de vicekapitein, de assistent van Thomas Bjørn. Dat toont aan dat ze hem op de shortlist hebben staan."

   

  "Bjørn kent Thomas ook goed. Hij was er 2 jaar geleden bij op de Ryder Cup, toen als vicekapitein. Hij weet wat Thomas kan brengen als moderne, atletische golfer."

   

  "De eerste prioriteit van Thomas is trouwens niet die Ryder Cup. Hij wil vooral stijgen in de ranking, terug naar die top 50. Als dat lukt, komt die selectie voor de Ryder Cup er vanzelf wel. Hij mag niet spelen om de selectie te halen. Dan leg je jezelf enorme druk op."