• home
 • video
 • pas verschenen

  Wouter Vrancken is nieuwe coach van KV Mechelen: "Past bij DNA"

  Wouter Vrancken speelde 1,5 seizoen voor KV Mechelen.

  KV Mechelen heeft niet lang getalmd om een opvolger te vinden voor Dennis van Wijk, met wie gisteren na een 2 op 9 werd gebroken. Oud-speler Wouter Vrancken tekende voor 2 jaar en moet geel-rood snel weer naar 1A brengen.

  KV Mechelen wilde niet de fout van vorig jaar maken, toen het na het ontslag van Yannick Ferrera lang duurde voor er met Aleksander Jankovic een nieuwe coach kwam.

   

  De topfavoriet in 1B, die zijn competitiestart compleet miste met gelijke spelen bij OHL en Roeselare en een thuisverlies tegen promovendus Lommel, handelde razendsnel en kaapte de assistent-coach van Kortrijk in minder dan 24 uur weg.

   

  "We volgen Wouter Vrancken al geruime tijd. Hij heeft ons tijdens diverse gesprekken met een zeer duidelijke visie overtuigd", zegt hoofdaandeelhouder Olivier Somers op de website van de club. 

   

  "Hij is een  jonge, ambitieuze coach die KV Mechelen kent en die bij het DNA van onze club past. Hij weet wat het is om elke week met trots de geel-rode kleuren te verdedigen."

  " "

  Wouter Vrancken had als coach succes bij THES en Lommel.

  Vrancken: "Bijzonder blij met deze kans"

  Vrancken, een voormalige verdedigende middenvelder, heeft al enkele ervaringen als hoofdcoach achter de rug in de lagere klasse. Hij had succes bij Gravelo, THES en Lommel.

   

  Zijn naam viel in de herfst van vorig seizoen als mogelijke opvolger van Ferrera (bij KVM) of Anastasiou (bij KVK), maar ietwat verrassend koos hij - "om persoonlijke redenen" - voor een job als assistent van Glen De Boeck bij die laatste ploeg. Hij koos toen bewust niet voor een job als hoofdcoach in het profvoetbal.

   

  Maar nu dus wel: "Ik ben bijzonder blij dat ik deze kans krijg en ga er alles aan doen om de ambities waar te maken", reageert de ex-speler van STVV, AA Gent, RC Genk, KV Mechelen en Kortrijk.

   

  Vrancken leidt vanochtend al de training, daarna wordt hij voorgesteld aan de pers.

  KV-supporters: "Onverwacht"

  Niet alle supporters hadden de snelle beslissing van het bestuur verwacht. Dat vertelden ze vanochtend tijdens de eerste training van Wouter Vrancken.