• home
 • video
 • pas verschenen

  Rwanda rijdt TTT in Ronde van de Toekomst... met 2 renners

  Areruya en Mugisha in actie tijdens de ploegentijdrit.

  Areruya en Mugisha in actie tijdens de ploegentijdrit.

  Rwanda heeft zich in de kijker gereden in de Ronde van de Toekomst. En niet op een positieve manier. Het land heeft nog maar 2 renners in koers en maandag stond er een ploegentijdrit op het programma.

  Rwanda is niet meteen een wielerland. Op sportief vlak brengt het vooral hardlopers voort. Toch zijn er ook jonge Rwandezen die kiezen voor de wielersport. 

   

  In de Franse Alpen wordt deze week de Ronde van de Toekomst afgewerkt. Rwanda stond er aan de start met 6 renners. In de rit van zondag tussen Le Lude en Chateaudun werd er zo hard gereden, dat 4 renners moesten opgeven. Nu schieten er nog maar 2 renners over, Joseph Areruya en Samuel Mugisha.

   

  Een ploeg met 2 renners is een zware handicap, vooral met de ploegentijdrit die de renners maandag moesten afwerken. Zeker wanneer de tijd van de 4e man telt. De organisatie toonde zich toegevend en gaf de Rwandezen een tijdslimiet van 30% boven de tijd van het winnende team. 

  Geen geluk in ploegentijdrit

  De ploegentijdrit begon niet meteen super voor de 2 overgebleven renners van Rwanda. Ze kwamen te laat aan de start van de tijdrit, de organisatie liet hen wel opnemen in een ander tijdslot.

   

  Areruya en Mugisha eindigden laatste. Toch kwamen ze onder de tijdslimiet over de streep. Ze moesten uiteindelijk 2'31"08 toegeven op de winnaar, Denemarken. Aan het avontuur van de 2 Rwandezen in de Ronde van de Toekomst komt dus -voorlopig nog - geen einde.

   

  België eindigde als 2e in de tijdrit, op 13"25 van Denemarken.