• home
 • video
 • pas verschenen

  Ligthart volgt Terpstra naar Direct Energie: "Niki wou me er graag bij"

  Pim Ligthart won dit jaar de derde etappe in de Tour des Fjords.

  Pim Ligthart moet Niki Terpstra aan successen helpen in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. De 30-jarige Nederlander volgt zijn landgenoot richting Direct Energie.

  Niki Terpstra trok na acht jaar de deur van Quick Step achter zich toe voor een avontuur bij Direct Energie. Pim Ligthart volgt zijn landgenoot en wordt de tweede Nederlandse aanwinst van het Franse procontinentale team.

   

  Ligthart (30) verdedigde de voorbije twee jaar de kleuren van Roompot-Nederlandse Loterij, maar wil Terpstra nu bijstaan in de voorjaarsklassiekers. "Ik heb een contract voor twee jaar getekend", vertelt Ligthart.

   

  "Niki Terpstra wilde mij er graag bij hebben, zo is het balletje gaan rollen. En als de beste klassieke renner van dit moment je vraagt, is dat wel een hele grote eer natuurlijk."

   

  "Ik moet Niki bijstaan in de klassiekers. De verwachting is dat ik het hele voorjaar hetzelfde programma met hem afwerk. In de kleinere koersen zal ik af en toe ook zeker voor eigen kansen mogen gaan."

  Tweet: