• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema: "Ga niet voor klassement in Vuelta." Ploeg zegt tegenovergestelde

  Mollema

  Bauke Mollema wil dit jaar geen klassement rijden in de Vuelta.

  Bauke Mollema staat zaterdag aan de start van de Ronde van Spanje. Volgens zijn ploeg Trek-Segafredo is hij de kopman. "Hij zou een top 5 kunnen rijden", klinkt het bij de ploeg. Maar Mollema reageerde op Twitter dat hij dat niet wil.

  In een persbericht wordt Mollema voorgesteld als kopman, met klassementsambities. "We geloven dat Mollema met de fantastische benen die hij meebracht uit de Tour, een topvijfnotering in het algemeen klassement zou kunnen rijden", zegt zijn ploegleider bij Trek, Jaroslav Popovitsj. 

   

  Op Twitter spreekt Mollema zijn ploeg tegen en zegt dat een goed klassement geen doel is. "Ik kijk uit naar de Ronde van Spanje, maar het algemeen klassement is dit jaar geen doel."

   

  De Nederlander werd in de Tour 26e, maar kampte met een pijnlijke rug na zijn val in de kasseirit naar Roubaix. In de Clasica San Sebastian werd hij 2e. In de Vuelta kon Mollema al eens een goed klassement rijden, in 2011 werd hij 4e en in 2013 won hij een etappe.

  De Trek-selectie voor de Vuelta:

  Gianluca Brambilla (Ita), Matthias Brändle (Oos), Nicola Conci (Ita), Fabio Felline (Ita), Markel Irizar (Spa), Bauke Mollema (Ned), Giacomo Nizzolo (Ita) en Kiel Reijnen (VSt).

  De reactie van Mollema op Twitter