• home
 • video
 • pas verschenen

  18-jarige concurrent van Vandoorne mag vrijdag oefensessie rijden

  " "

  Lando Norris vervangt Fernando Alonso in de eerste oefensessie van de GP van België.

  Lando Norris, de 18-jarige reserverijder van McLaren, maakt vrijdag in Spa zijn debuut in een raceweekend in de Formule 1. Het jonge talent neemt in de eerste oefensessie van de Grote Prijs van België de plaats in van Fernando Alonso.

  Alonso maakte eerder deze zomer bekend dat hij op het eind van het seizoen de koninginnenklasse van de autosport verlaat. McLaren vond met Carlos Sainz al een vervanger voor de 37-jarige Spanjaard.

   

  Norris is een groot talent en mogelijk een kandidaat voor het tweede zitje bij McLaren volgend jaar, dat nu nog van onze landgenoot Stoffel Vandoorne is. Norris won vorig jaar de Formule 3-competitie en staat momenteel 2e in het Formule 2-kampioenschap.

   

  McLaren koestert zijn talent. Norris had de kans om de rest van het huidige F1-seizoen de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley te vervangen bij Toro Rosso, maar McLaren weigerde. De Britse renstal wil Norris, die indruk maakte bij de testen in de zomerbreak in Hongarije, nu zelf uittesten in de Formule 1.

  " "

  Stoffel Vandoorne.

  Norris vs. Vandoorne

  De vergelijking met Vandoorne zal vrijdag zeker gemaakt worden. Die kwam 2 jaar geleden in de F1 na een dominant seizoen in de GP2 (nu F2). Bij de grote jongens kon de 26-jarige Belg het nog niet helemaal waarmaken, maar de (gebrekkige) auto van McLaren leent zich daar ook niet toe.


  Sportdirecteur Gil de Ferran ziet de kans voor Norris als tweeledig: "Enerzijds maakt dit deel uit van zijn ontwikkeling, anderzijds evalueren we ook de prestaties van de MCL33. Race per race zullen we onze strategie bekijken." Na de eerste oefensessie stapt Alonso opnieuw in zijn bolide.