• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende plukt De Bock weg van bank Leeds United: "Extra troef"

  Laurens De Bock wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

  Laurens De Bock keert terug naar de Belgische competitie. De ex-flankverdediger van Club Brugge en Lokeren gaat de kleuren van KV Oostende verdedigen. "Ik besef dat alle ogen op mij gericht zijn en dat ik me hier zal moeten bewijzen", zegt hij.

  Na 135 wedstrijden, een titel, een beker en een supercup bij Club Brugge ging Laurens De Bock zijn geluk beproeven in Engeland. Bij Leeds United, waar hij een contract tekende tot 2022, kon hij echter niet doorbreken. KV Oostende laat de kans niet liggen om hem tot het einde van het seizoen te huren.

   

  "Met De Bock erbij hebben we een extra troef zowel centraal achterin als op de flank. Laurens is ook een speler met veel aanvallende impulsen, een goeie center en een prima trap", zegt sportief directeur Hugo Broos.

  De Bock: "KVO is club met karakter en ambitie"

  Na vier seizoen titularis bij Club Brugge keert Laurens De Bock dus terug naar België. "Leeds United deed het niet zo goed, de trainer werd er op straat gezet en het was er nooit rustig", verklaart de flankverdediger. "Als ik dan merk dat er interesse is uit België, dan grijp ik graag die kans."

   

  "Oostende is een club met karakter en ambitie. Ik kijk ernaar uit om de club ook echt iets bij te brengen. Ik besef dat alle ogen op mij gericht zijn en dat ik me hier zal moeten bewijzen. Vol overgave ga ik me inzetten voor deze club."

   

  "KVO is een ploeg met groeimarge, die dit seizoen zo dicht mogelijk bij play-off I wil geraken. Zowel Hugo Broos als Gert Verheyen wou me er heel graag bij."

  Tweet: