• home
 • video
 • pas verschenen

  Kijk naar het eerste en belangrijke doelpunt van Witsel voor Dortmund

  Axel Witsel

  Beter kan Axel Witsel niet debuteren bij Dortmund.

  Axel Witsel heeft meteen gescoord in zijn eerste match voor Borussia Dortmund. Daarmee doet hij beter dan topspitsen Lewandowski of Aubameyang. 

  Bekijk hier de treffer van Witsel

   

  Axel Witsel sleepte gisteren verlengingen uit het vuur in de bekermatch tegen tweedeklasser Greuther Fürth. Diep in de extra tijd legde hij de 1-1 binnen.

  Beter dan Lewandowski of Aubameyang

  Axel Witsel trapte een voorzet van aanvoerder Marco Reus in doel. "Geen eenvoudige bal", vindt Thomas Hitzlsperger, de expert van de ARD. "Witsel timet goed en plaatst de bal mooi met binnenkant voet."

   

  "En dat in zijn allereerste match voor Dortmund. Debuteren met een doelpunt is zelfs Lewandowski of Aubameyang niet gelukt in Dortmund", weet Hitzlsperger.

   

  Witsel kwam een kwartier voor tijd het veld op. "Dat was zo gepland. We hebben voor een invalbeurt gekozen, omdat hij nog maar twee weken meetraint. Te vroeg voor een basisplaats", vindt Dortmund-coach Lucien Favre.


  En Witsel viel uitstekend in. "Hij heeft de ploeg veel bijgebracht. Hij houdt het simpel, blijft rustig en kan de bal bijhouden als het moet. Dat is erg belangrijk voor ons team."


  En hij kan ook scoren. "Dat ook, ja", lacht Favre. "En het was nog een belangrijk doelpunt ook."

  Axel Witsel en Lucien Favre

  Axel Witsel krijgt instructies van Dortmund-coach Lucien Favre.