• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in Extra Time: muggenziften, een tirade en Cercle Monaco

  Lawrence Visser kijk naar de VAR, Bordeaux-coach Poyet en Gianni Bruno (Cercle Brugge)

  Lawrence Visser kijk naar de VAR, Bordeaux-coach Poyet en Gianni Bruno (Cercle Brugge)

  In Extra Time heeft het panel het over truitjetrek, een boze tegenstander van AA Gent en de prima rentree van Cercle Brugge in de hoogste afdeling. "Een beetje pijnlijk", lacht Beerschot Wilrijk-speler Mo Messoudi.

  "Muggenziften is job van VAR"

  In Eupen - AA Gent greep de videoscheidsrechter in toen Blondelle aan het truitje van zijn tegenstander trok. "Penalty", vindt ook Marc Degryse.

   

  "De VAR houdt die fases nauwgezet in de gaten en dat doen ze goed. Voortaan fluiten ze ook voor truitjetrek. Daar zijn de clubs voor gewaarschuwd."

   

  "De fase met Blondelle vinden we muggenziften, maar het is wel hun job", benadrukt Filip Joos.

  Briesende Bordeaux-coach

  Donderdag speelt AA Gent in de voorrondes van de Europa League tegen Bordeaux. Met of zonder coach Poyet? De Uruguayaan heeft zich niet populair gemaakt bij de Franse club. Op een persconferentie haalde hij zwaar uit naar het bestuur.

  "Pijnlijk dat ik Cercle kies"

  Mo Messoudi schuift voor het eerst aan bij Extra Time. Hij kiest voor een fragment van Cercle Brugge, nota bene het team dat zijn club Beerschot Wilrijk de weg versperede naar de hoogste afdeling.


  "Een beetje pijnlijk dat ik het nu over Cercle moet hebben", lacht hij. "De ploeg is ook nauwelijks veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ze spelen nog altijd vanuit de counter. En de Franse connectie overheerst. Vlaams praten ze daar nauwelijks."

   

  "Het is niet Cercle, maar Monaco", vindt ex-Club Brugge-speler Marc Degryse. "Of toch de Azurenkust", pikt Messoudi in. "Veel spelers komen van Nice."

   

  "Ik kan me voorstellen dat de Brugse derby niet meer dezelfde zal zijn", zegt Peter Vandenbempt. "Als Cercle wint, zal niemand de eerste bus naar huis nemen zoals Bernt Evens destijds."

  Mbappé, Messi, Iniesta en een spookdoelpunt

  Als uitsmijter krijgt u knappe doelpunten van Mbappé en Iniesta te zien. In Nederland heeft een scheidsrechter niet door dat hij een spookdoelpunt heeft goedgekeurd. En dan is er nog de panna van Messi. Een getrukeerde scène of niet?

  Kijk naar de volledige uitzending van Extra Time (20/08)

  Marc Degryse, Mo Messoudi en Peter Vandenbempt zijn te gast bij Filip Joos en Frank Raes.