• home
 • video
 • pas verschenen

  Genyn na EK-goud: "De max dat het tóch gelukt is!"

  Peter Genyn

  Peter Genyn heeft het weer voor mekaar gekregen.

  Nog geen maand geleden lag Peter Genyn op de operatietafel, maar toch veroverde hij op het EK para-atletiek het goud op de 100 meter. "Mijn EK is al geslaagd en mijn seizoen is méér dan geslaagd."

  "Een stoel voorsprong"

  Peter Genyn brak dit seizoen het ene wereldrecord na het andere, maar door een operatie aan zijn heup op een maand van het EK in Berlijn leek hij kansloos voor de titel. "Ik dacht dat ik voor het zilver moest rijden. Het is de max dat het dan toch gelukt is", reageert de 41-jarige rolstoelatleet.

   

  "Het verbaasde me dat ik uiteindelijk nog een stoel voorsprong had op Toni (Piispanen, red). Het verschil dit seizoen met hem was dan ook gigantisch. Ik had dus wat reserve en hield nog genoeg over."

   

  Pijn aan zijn heup heeft Genyn niet meer. "Ik voel me elke dag beter en beter. Soms schiet mijn heup wel in een spasme als ik vertrek, maar dat is nu gelukkig niet gebeurd."

   

  "Ik vrees wel een beetje voor de 200 meter straks, want ik denk dat de fysieke trainingsarbeid van de voorbije weken daar zal doorwegen. Maar nu ik 1 keer goud heb, wil ik er nog een 2e. Al zal ik me wel neerleggen bij zilver. Mijn EK is al geslaagd en mijn seizoen is méér dan geslaagd."

  De gouden race van Genyn: