• home
 • video
 • pas verschenen

  Denayer trekt City-deur dicht: tekent 4 jaar voor Lyon

  Jason Denayer

  Een zeldzame foto: Jason Denayer in het lichtblauwe shirt van Manchester City.

  Jason Denayer trekt de deur van Manchester City definitief achter zich dicht. De Belgische verdediger voetbalt de komende seizoenen in Frankrijk bij Olympique Lyon.

  Jason Denayer (23) begon in 2014 zijn profcarrière bij Manchester City, maar speelde niet één wedstrijd voor het A-team. De Engelse topclub leende hem elk seizoen uit. Denayer voetbalde achtereenvolgens voor Celtic (Sch), Galatasaray (Tur), Sunderland (Eng) en nog eens Galatasaray.

   

  Nu verlaat Denayer Manchester City definitief. De centrale verdediger gaat aan de slag bij Lyon, de nummer 3 van Frankrijk. De verdediger, die op Euro 2016 met België meedeed, tekende voor 4 jaar.  Lyon betaalt 10 miljoen euro, waar eventueel nog 3,5 miljoen euro aan bonussen kan bijkomen.

   

  "Jason is een speler die we al 3 seizoenen volgen", stelt de club. "Hij heeft alle kwaliteiten die onze coach, Bruno Génésio, zoekt. Hij is polyvalent en kan op verschillende plekken in de verdediging spelen. Verder is hij snel, sterk in de duels en heeft hij een goed positiespel." Denayer mag met Lyon de Champions League spelen. In de competitie begon het met een 3 op 6.

  City wenst Denayer veel succes: