• home
 • video
 • pas verschenen

  "Sluwe" Baugnies verslaat zijn 2 medevluchters in GP Zottegem

  De Gendt, Baugnies en Hansen

  Het podium in Zottegem, met 3 lachende gezichten.

  Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) heeft Jasper De Buyst opgevolgd op de erelijst van de GP Stad Zottegem. Baugnies rekende in de finale af met Aimé De Gendt en een bedrijvige Lasse Norman Hansen.

  De organisatie had het parcours een beetje gewijzigd om het de sprinters - die de voorbije jaren regeerden - een stukje moeilijker te maken. Dat pakte goed uit, want de klimmetjes van de Hostellerie, Grotenbergestraat en de kasseien van de Lange Munte en Paddestraat zorgden voor de verhoopte schifting. Een groep van 25 renners ging de finale in.

   

  Lasse Norman Hansen, de voormalige olympische kampioen omnium, bewoog hemel en aarde om weg te geraken in de laatste ronde. Dat lukte na heel wat vijven en zessen, maar de Deen zag ook Jérôme Baugnies en Aimé De Gendt terugkeren.

   

  Hansen probeerde wanhopig de sprint te ontlopen, maar op 1,5 kilometer van het einde vielen de 2 Belgen hem weer op de nek. In de sprint deed Baugnies De Gendt de baard af.

  "De Gendt kwam als een engel uit de lucht vallen"

  "Ik was misschien de minste van de 3, maar de slimste heeft gewonnen", zegt Jérôme Baugnies. "Het was een open koers. Omdat er geen WorldTour-ploegen aan de start stonden, kon niemand echt een verschil maken. Het brak pas op het einde open."

   

  "Toen Hansen ging, wist ik meteen dat hij een belangrijke klant zou zijn voor de zege. Daarom reageerde ik. Gelukkig kreeg ik De Gendt mee. Hij kwam als een engel uit de lucht vallen", stelt Baugnies. "Ik maak een goed seizoen door, met veel toptienplaatsen."

  Uitslag GP Zottegem (1.1)

  1. Jérôme Baugnies - 203 km in 4u38'47"
  2. Aimé De Gendt - zelfde tijd
  3. Lasse Norman Hansen (Den) op 11"
  4. Floris Gerts (Ned) - 21"
  5. Kevyn Ista - 30"
  6. Pawel Bernas (Pol) - 55"
  7. Kevin Deltombe - 1'09"
  8. Huub Duijn (Ned) - 1'19"
  9. Jeroen Meijers (Ned) z.t.
  10. Jonas Koch (Dui) 1'22"