• home
 • video
 • pas verschenen

  Aleksander Ceferin wil nog een ambtstermijn als UEFA-voorzitter

  Aleksander Ceferin (50) wil doorgaan als UEFA-voorzitter.

  Aleksander Ceferin wil zichzelf opvolgen als voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA. De Sloveen heeft de steun van acht voetbalfederaties.

  Aleksander Ceferin volgde in 2016 Michel Platini op aan het hoofd van de UEFA, nadat de Fransman was geschorst door de FIFA. De Sloveen haalde het in de verkiezing voor de Nederlander Michael van Praag.

   

  En Ceferin wil er graag nog een ambtstermijn bijdoen. De Sloveense voetbalbond meldt dat de bondsvoorzitter de steun heeft van acht Europese voetbalfederaties: Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Italië, Ierland, IJsland en de Faeröer-eilanden.

   

  De UEFA-voorzitter wordt op 7 februari 2019 verkozen op een congres in Rome. Kandidaturen kunnen nog tot 7 november middernacht worden ingediend. De enige voorwaarde is de officiële steun van minstens drie UEFA-landen.