• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuelta eert Nibali met het rugnummer 1, maar Italiaan gaat niet voor klassement

  " "

  Vincenzo Nibali moest opgeven in de Tour na een botsing met een toeschouwer.

  Nu titelverdediger Chris Froome niet meedoet in de Vuelta, heeft de organisatie tussen de 4 aanwezige ex-winnaars startnummer 1 aan Vincenzo Nibali gegeven. De Ronde van Spanje wil Nibali eren voor zijn prachtige loopbaan tot nu met zeges in de drie grote rondes.

  De organisatie kon kiezen tussen Nibali, laureaat in 2010, Alejandro Valverde (2009), Fabio Aru (2015) en Nairo Quintana (2016). Het werd Nibali "als dank voor zijn recordbrekende loopbaan". Nibali won ook de Giro in 2013 en 2016 en de Tour in 2014. Met Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije heeft hij ook een mooi klassiek palmares.

   

  In deze Ronde van Spanje gaat Nibali evenwel niet voor het eindklassement, maar voor ritoverwinningen. De kopman van Bahrain-Merida is nog onvoldoende in vorm na zijn botsing met een toeschouwer op Alpe d'Huez in de Tour.

   

  Met een gebroken ruggenwervel verdween hij uit de koers en kon hij nog maar amper trainen. "Ik ben nog steeds in de herstelfase", verwoordt de Siciliaan. "Het is dan ook moeilijk voor mij om aan een goeie eindklassering te denken."

   

  "Koersen in Spanje vond ik altijd al leuk. Het ritme van de dag doet me denken aan het zuiden van Italië. Bovendien won ik in 2010 met de Vuelta mijn allereerste grote ronde. Dat was een mijlpaal in mijn carrière." De klassementsambities bij Bahrein-Merida worden verdedigd door de broers Jon en Gorka Izagirre.