• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Biles is back: 5e keer VS-kampioene met straat voorsprong

  Simone Biles had meer dan 6.55 punten voorsprong op de tweede.

  Simone Biles (21) is de eerste vrouw die 5 keer de Amerikaanse allroundtitel pakt.

  Simone Biles heeft nog niets van haar kwaliteiten ingeboet. De 21-jarige Amerikaanse turnster won gisteravond in Boston voor de vijfde keer de allroundtitel, een primeur. Biles, die 4 keer goud won op de Spelen in Rio, kwam pas eind vorige maand weer in actie na een break van bijna 2 jaar.

  Van 2013 tot 2016 won de kleine, krachtige springveer (van amper 1,42 m) alles wat er te winnen valt. Verzadigd na de Olympische Spelen in Rio kondigde ze een sabbatjaar aan. Dat werden er uiteindelijk bijna twee.

   

  Op 28 juli keerde ze terug in de US Classic, waar ze meteen allround de beste was en ook op de balk en de vloer triomfeerde. Nog geen maand later - en toen het weer volle bak om de knikkers ging - leek het alsof ze nooit was weggeweest en zette ze haar suprematie meteen nog wat steviger in de verf. Biles was op alle 4 de toestellen (vloer, brug, balk, sprong) de beste. Voor het eerst pakte ze de nationale titel op de brug met ongelijke leggers.

   

  Met een totaal van 119.850 punten had ze liefst 6.550 punten meer dan de tweede, regerend wereldkampioene Morgan Hurd  (113.300). Riley McCusker (112.750) kaapte het brons weg. "Ik ben nog maar 9 maanden weer aan het trainen. Ik ben zo trots op mezelf", was Biles' eenvoudige reactie.

  Simone Biles had 6.55 punten meer dan wereldkampioen Morgan Hurd.

  Beelden van Biles' historische titel: