• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Genk-Charleroi was propaganda voor het voetbal"

  Peter Vandenbempt heeft in zijn terugblik op speeldag 4 alleen lof voor Racing Genk en Charleroi. "Dat Genk nog over dit Charleroi gaat, onderstreept dat het de beste ploeg van het moment is."

  "Charleroi heeft grote indruk gemaakt"

  "Charleroi heeft grote indruk gemaakt met de manier waarop het Genk het voetballen in de eerste helft belette. Door niet in te zakken, maar hoog druk
  te zetten. Fysiek is dat heel veeleisend."

   

  "Benavente is toch een artiest, maar het is ongelooflijk hoeveel “vuile” meters hij maakte om te werken voor het team. Maar ook voetballend was de manier waarop Charleroi er uitkwam indrukwekkend. Ik vind dat Charleroi op dit moment beter speelt dan vorig jaar tijdens hun 15 op 15, toen ze het meer op een "façon Charleroise" deden."

  "Genk onderstreepte dat het de beste ploeg van het moment is"

  "Dat Genk dan toch nog over dit Charleroi gaat, onderstreept dat het de beste ploeg van het moment is. Het had het aanvankelijk moeilijk om zijn spel te ontwikkelen door de druk van Charleroi, maar het bleef wel rustig."

   

  "Na de rust kon het het tempo opkrikken. Dan kan een tegenstander dat niet meer belopen. Dan gaat de bal geweldig rond. Fenomenaal om naar te kijken. Dat is op het elan van de play-offs doorgaan."

   

  "Ze hebben op dit moment veel wisselmogelijkheden, Samata scoort, die Lucumi, een 20-jarige Colombiaan, draait gewoon mee. Dat is toch een pluim op de hoed van de mensen die zo een jongen gaan halen in Zuid-Amerika." 

  "Genk gaat niet moeten harken voor Play-off I"

  Dat Genk goed voetbal speelde is ook vorig jaar gezegd, toch moest het tot het einde knokken voor een plaats in Play-off I. "Maar nu zit het toch beter in de hoofden."

   

  "Onder Stuivenberg zat er toch ruis op de relatie met Pozuelo en Malinovski, samen met Trossard toch de beste twee. Ik denk dat de basis beter is om langer door te gaan. Plus, er waren blessures de laatste jaren. Als ze daar van gespaard blijven, is er geen reden om te denken dat ze niet bovenaan zullen eindigen."

   

  "Genk zal niet moeten harken om in de top zes te raken dit seizoen, denk ik. Chapeau voor Clement, een beginnende trainer nog altijd. Genk tegen Charleroi was gewoon propaganda voor het voetbal. Vreemd uiteindelijk, zo half augustus."