• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Wijk moet na 3 speeldagen al opstappen bij KV Mechelen

  Dennis van Wijk

  Dennis van Wijk betaalt het gelag voor de 2 op 9.

  Dennis van Wijk heeft de bedenkelijke eer om de eerste coach te zijn die wordt buitengestuurd in 1e klasse. "We zullen snel een nieuwe coach aanstellen die past bij het DNA van de club", klinkt het bij KVM.

  Het was de voorbije jaren een komen en gaan van trainers bij KV Mechelen. Dennis van Wijk was na Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic de 3e in minder dan een jaar tijd. Hij kon de club niet redden van de degradatie, maar mocht dit seizoen met de nodige versterking erbij proberen meteen weer te promoveren.

   

  Maar na amper 3 speeldagen is KV Mechelen het vertrouwen in Van Wijk al kwijt. De club wist nog niet te winnen en staat onderaan in 1B met 2 op 9. "Na een gesprek over de tegenvallende resultaten hebben we in onderling overleg beslist om de samenwerking stop te zetten", klinkt het bij monde van het bestuur. "De coach gaf aan dat het niet loopt zoals het zou moeten."

   

  "We willen voort in een positieve sfeer, met een team dat volop voor goeie prestaties gaat. Daarom zullen we snel een nieuwe hoofdcoach aanstellen die past bij het DNA van de club."

   

  De assistenten Fred Vanderbiest en Sven Swinnen blijven wel aan boord. "Ze zijn uiterst gemotiveerd om voort te werken aan onze missie om terug te keren naar 1A."

  Ontslag stuit op onbegrip: