• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa niet naar de Vuelta bij Movistar, Porte kopman bij BMC

  De selecties voor de Vuelta druppelen binnen. Ook Movistar, BMC en Astana hebben hun ploeg voorgesteld. Bij Movistar moeten Quintana en Valverde hun mindere Tour goedmaken. Mikel Landa is nog niet voldoende hersteld. Bij BMC is Richie Porte kopman en krijgt ook de Belg Dylan Teuns een kans.

  Movistar: Geen Landa, wel Quintana en Valverde

  Mikel Landa staat niet aan de start van de Ronde van Spanje. Dat komt niet echt als een verrassing want de Spanjaard brak een ruggenwervel bij een val in de Clasica San Sebastian. Het zou voor hem sowieso een race tegen de klok worden en hij blijkt niet op tijd hersteld. "Door de pijn heeft hij niet voldoende kunnen trainen en heeft hij niet de juiste vorm te pakken om te kunnen starten."

   

  In zijn afwezigheid nemen Quintana en Valverde als duo de rol van kopman op zich. Valverde won al eens in 2009, Quintana was dan weer eindwinnaar in 2016. Ze krijgen nog steun van Amador, Anacona, Bennati, Carapaz, Oliveira en Erviti.

  De selectie van BMC met Teuns en Porte

  Richie Porte is dan wel weer op tijd hersteld voor een deelname aan de Vuelta. De Australiër moest na een crash opgeven in de Tour met een gebroken sleutelbeen, maar trekt nu als kopman naar Spanje. "Het is zijn eerste race dus we zullen een beetje moeten kijken hoe hij zich voelt. Ons eerste doel zijn etappezeges. Daarna kijken we pas naar het algemene klassement", klinkt het op de site van de ploeg.

   

  Porte krijgt met Dylan Teuns een Belg naast zich. "Ik heb er veel zin in. Mijn vorm is goed en het zou fijn zijn om te kunnen meedoen voor een etappezege. Het is ook een ideale voorbereiding op het WK."

   

  Ook Joey Rosskopf, Francisco Ventoso, Nicolas Roche, Rohan Dennis, Alessandro De Marchi en Brent Bookwalter verdedigen de kleuren van BMC.

  De selectie van Astana