• home
 • video
 • pas verschenen

  Sage rond wansmakelijk spandoek "Dood aan FCB" krijgt nog staartje

  Het gelijkspel van Antwerp tegen Club Brugge werd overschaduwd door een spandoek in de tribunes van de Antwerp-fans. "Dood aan FCB" was opnieuw te lezen. Uitgerekend in de 23e minuut. De sage rond het spandoek krijgt nog een staartje.

  Uitgerekend in de 23e minuut werd het wansmakelijk spandoek "Dood aan FCB" bovengehaald op de Bosuil. In minuut 23 eren de supporters van Club Brugge elke wedstrijd de overleden François Sterchele. Op sociale media volgde een woordenoorlog tussen supporters.

   

  Bij Antwerp was te horen dat de thuisclub het spandoek "betreurt". Wel opvallend: op de website van de club is geen verwijzing naar het spandoek terug te vinden, terwijl er wel verwezen wordt naar de bommetjes en het bengaals vuur van het eigen publiek. 

   

  "Wij willen nogmaals benadrukken dat het gebruik van dit vuurwerk verboden én gevaarlijk is! Tevens krijgt onze club telkens een hoge geldboete voor deze overtredingen."

   

  Het spandoek krijgt nog een staartje. De politie van Antwerpen is een onderzoek gestart op basis van de camerabeelden in het stadion. "Zowel naar de verantwoordelijken voor het spandoek, als naar mensen die vuurwerk meebrachten. We willen wel benadrukken dat het weer om een kleine minderheid van fans ging."

  Spandoek is eigen leven gaan leiden

  Het beruchte spandoek is ondertussen een eigen leven gaan leiden. Het dook vorig jaar al op en was voor de match van afgelopen zondag al te zien aan een supporterscafé. 

  Op sociale media werd het bericht verspreid dat Club-fans het spandoek gestolen hadden. Maar sinds zondag weten we dat dat niet waar is.