• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne op 7, Hazard op 9 in verkiezing UEFA Speler van het Jaar

  Kevin De Bruyne en Eden Hazard bij de Rode Duivels.

  De Bruyne en Hazard haalden de top 10.

  Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mo Salah zijn de drie overgebleven kandidaten die nog kans maken op de prijs voor UEFA Speler van het Jaar. Er haalden ook twee Belgen de top 10: Kevin De Bruyne werd zevende, Eden Hazard eindigde op plaats 9.

  De prijs voor Speler van het Jaar van de UEFA beloont de beste speler in een Europese competitie. Alle prestaties van de spelers worden in beschouwing genomen. De jury bestaat uit de 80 coaches van de clubs die deelnamen aan de groepsfase van de Champions League of de Europa League en 55 Europese journalisten.

   

  De jury koos dit jaar voor twee spelers van Real Madrid: Cristiano Ronaldo en Luka Modric. Ook Mohamed Salah (Liverpool) haalde de shortlist.

   

  De Belgen moesten tevreden zijn met een plaats in de top 10. Eden Hazard eindigde op de negende plaats met 15 stemmen achter zijn naam. Kevin De Bruyne deed het iets beter met een 7e plaats en 28 stemmen.

   

  De Bruyne maakt wel nog kans op de prijs voor Middenvelder van het Jaar. Daar haalde hij de shortlist samen met Toni Kroos en Luka Modric. Bij de doelmannen eindigde Thibaut Courtois op de vijfde plaats. Daar gaat het tussen Alisson Becker (Liverpool), Gianluigi Buffon (PSG) en Keylor Navas.

  De nummers 4 tot 10

  4 Antoine Griezmann (Atletico en Frankrijk) – 72 punten
  5 Lionel Messi (Barcelona & Argentinië) – 55
  6 Kylian Mbappé (PSG & Frankrijk) – 43
  7 Kevin De Bruyne (Manchester City) – 28
  8 Raphaël Varane (Real Madrid & Frankrijk) – 23
  9 Eden Hazard (Chelsea) – 15
  10 Sergio Ramos (Real Madrid & Spanje) – 12

  De drie kanshebbers: