• home
 • video
 • pas verschenen

  Lars Bak is na 7 jaar weg bij de Lotto-ploeg

  Lotto-Soudal sluit na dit seizoen niet alleen het tijdperk-Greipel af, ook Lars Bak neemt na 7 jaar afscheid van de Belgische ploeg. De 38-jarige Deen kiest voor een nieuw verhaal bij Dimension Data.

  Lars Bak behoorde bij Lotto-Soudal stilaan tot het meubilair. In 2012 kwam hij naar de ploeg, waar hij zich de voorbije jaren doorgaans in een knechtenrol schikte. Af en toe kreeg de Deen toch de kans om zelf ook eens te schitteren. Zo won hij een rit in de Giro en de GP Fourmies.

   

  "Ik ben nu 17 jaar profrenner en het is altijd leuk om een nieuwe motivatie te hebben", zegt Bak over zijn overstap naar Dimension Data. "Ik zou graag net als de voorbije jaren de rol van helper vervullen en mijn ervaring aanwenden om in het bijzonder de jonge renners bij te staan."

   

  Bak zal onder meer mogen werken voor zijn jongere landgenoot Michael Valgren Andersen, die Astana omruilt voor de Zuid-Afrikaanse formatie.